Thursday 25 June 2015

NYC Day 1

Isossa Omenassa ollaan. Lähdettiin tiistai-iltapäivällä Suomesta liikkeelle klo 15.30 lennolla. Lentoyhtiö oli Iceland Air ja kuljettiin Nykiin Reykjavikin kautta. Maidi oli varma, että oli nähnyt ilmasta kuuman lähteen. Olis varmaan pitäny ottaa business-luokka niin ois päässy istumaan jumalten paikalle (ks.kuva).

Reykjavikin, tai oikeestaan Keflavikin, lentokentältä tankattiin mukaan leffamässyt, koska loppumatkalla ehittäs kattoon ehkä kaksikin lentoyhtiön hyvästä elokuvavalikoimasta. Maidi ihmetteli lentokoneen kosketusnäyttöjä tuoleissa. Samanlainen nähtiin lopulta myös NY:n taksissa.

Lentomatka oli n. 10h vaihtoineen. Nykissä jouduttiin jonottamaan tullijonossa n.tunnin, eikä ehditty tiedostamaan, että ilmeisesti koko kaupungissa oli ollut kova myrsky ja jopa tornadovaroitukset, kuten ensimmäisen illan hostimme Susan meille myöhemmin kertoi.

Tullista selvittyämme otimme Yellow cabin residenssiimme, jossa meidät vastaanotti Susan kahden nuoluinnokkaan koiran, Annien ja Austinin, kanssa.Susan oli tosi ystävällinen ja avulias. Oltiin yötä hänen luonansa Upper Manhattanilla, ja siirtyisimme seuraavana päivänä alakertaan Emmun ja Viljamin kämppään. Oltiin aivan poikki mennessämme nukkumaan klo 4.30am Suomen aikaa, n.20 hereillä vietetyn tunnin jälkeen. Ikkunan takana välkehtivät talojen ja liikenteen valot ja näkymä avartui Hudson-joen ylle.

No comments:

Post a Comment