Monday 29 June 2015

NYC Day 3

Kolmas päivä käynnistettiin ottamalla metro Times Squarella. New Yorkin metro osoittautui jopa melko sympaattiseksi, sillä asematunnelit oli vanhanaikaista tyyliä, seinät vaaleaamosaiikkia, jopa täyspuisia vanhoja tuoleja.

Times Squarella ihmeteltiin neonvalokylttien määrää ja loputonta ihmismassaa. Liikenne oli kuitenkin yllättävän selkeää ja rauhallista. Pysähdyttiin muutamaan mukamaan myymälään, kuten Bubba Gump -kauppaan, joka myi Forrest Gump -aiheista tavaraa, Hershey'sille (suklaa) ja Levi'sille, jonne palattiinkin parin päivän sisään useamminkin. Maidi löysi ostoslistalla olleet sortsit (-50%!). Myöhemmin mukaan tarttui lisäalesta myös farkut ja toppi ja Tanelille paita ja farkut. Hinnat oli n. puolet halvemmat kuin Suomessa ja alennukset päälle.

Times Squarelta jatkettiin Central Parkille, jota ennen napattiin mukaan crepit to go. Central Park oli Maidin mielestä yhtä siisti kuin kuvissa. Ihanan vehreä, ja pilvenpiirtäjät kurkistelivat ylväästi latvusten lomasta.Istuttiin hetkeksi katselemaan baseball-ottelua.

Harkitsimme tandem-pyörän vuokrausta, mutta puistosta ei pyörävuokraajia enää löydetty, joten poikettiin visiiille luonnonhistorialliseen museeon. Se oli julmettoman iso ja siellä oli ainakin kolme huonetta dinosauruksia! Maidi innostui löytäessää Apatosauruksen fossiilin, sillä juuri se dino oli tullut piirrettyä ala-asteen dinosaurusviikoilla  (kiitokset Nissin Ritvalle hienosta pedagogisesta innovaatiosta). Tantsu oli hankkinut meille myös yllätysliput planetaarioon, jossa esitys ihasteltiin ympyränmuotoisen auditorion katolta (parempi kuin 3D).

Museossa vierähti äkkiä useampi tunti, mutta sen jälkeen löydettiin vielä kiva meksikolainen ravintola Frida, jossa jatkettiin edellisenä päivänä aloitettua guacamole-dieettiä. Syödään Nykissä näemmä vain meksikolaista. Ruoka oli todella hyvää! Maidi tilasi tacoja ja mojiton, Tantsu salaatin.

Ruuam jälkeen löydettiin John Lennonin muistomerkki ja ilmaista Shakespearea Central Parkista, ja nähtiin Manhattan Shakespeare Projectin viiden naisen esittämä tulkinta näytelmästä How to tame a shrew (Kuinka äkäpussi kesytetään).

Illaksi oli suunniteltu visiitti Empire State buildingiin. Tässä vaiheessa valitettavasti langettiin väsyneinä ansaan: meille kadulta lipun myynyt kaveri myi meille tietämättämme jonkin kalliimman combolipun, vaikka sanottiim ettei haluta mitään complimentary cruisea vapaudenpatsaalle (oltiin muutenkin tehty se jo). Maidi havaitsi vääryyden tehdyn ja suunnattiin Empire State Buildigin alakerrassa olevaam firman toimistoon valittamaan. Manageri soitettiin paikalle, mutta jouduttiin odottamaan lähemmäs tunti, että tää meille lipun myynyt kaveri löydettiin ja saatiin palautettua rahat kortille. Tässä vaiheessa kello oli jo lähemmäs kymmentä, mutta päätettiin lopulta nousta torniin. Alhaalla ei ollut juurikaan jonoa, mutta tämä harha vaihtui kunnon queueksi sitten ylemmillä tasoilla. Ylhäälle päästyämme (taas n.tunnin odotus) olimme lopen uupuneita, mutta upeat näkymät iltavalaistusta Nykistä maksoivat vaivan. (Kuvat taas järkkärillä, mutta sanoinkuvaamattoman upea näky).

No comments:

Post a Comment