Friday 3 July 2015

Pyöräilyä, biitsejä ja tornadovaroituksia Cape Codissa

Bostonista lähdettiin iltaa kohti ajamaan kohti Cape Codia, joka on kuulemma pitkään ollut Bostonilaisten kesäpaikka. John F. Kennedykin kuulemma siellä kesiä viihtyi ja JFK:n ansiosta niemessä on mm. suojeltu merenrantapätkä. Maidi odotti jo innolla vaaleita hiekkarantoja ja pyöräreittejä.

Koska oltiin päästy hyvien diilien makuun, ei kelpuutettu yöpaikaksemme mitä tahansa motellia, ja lopulta yöpaikaksi valikoituikin diileistä diilein eli oma Budget Hyundai Lodging. Ajettiin Cape Codissa satunnaisia pikkuteitä pitkin rannalle, jossa oli laituri, roskis ja bajamaja - kaikki mitä ihminen tarvitsee.
Porukkaa oli vielä kalastamassakin ja yllemme avautuvalta tähtitaivaalta tunnistimme mm. Otavan.

Yö oli lämmin mutta Maidi laittoi varmuuden vuoksi myös tykit jalkaan ennen autonpenkille käpertymistä. Unisaldo aamulla: Maidi nukkui hyvin, Tantsu ei. Maidi oli aamulla tyytyväinen ettei turhaa kurkkinut auton ovesta, sillä Tantsu oli kertomansa mukaan todistanut illalla aikamoisen Twin Peaks -momentin: parkkikselle kaartaneesta autosta oli astunut ulos jalaton mies, joka oli katulampun piirtämässä silhuetissa laahustanut laiturille kalastamaan.

Tiistaiaamuna lähtö oli nopea: suunnistimme Falmouthiin aamiaiselle ja löydettiinkin mukava ranskalaishenkinen Patisserie. Aamupalan jälkeen lähdettiin rannalle lököttelemään. Iltapäivällä suunnattiin Brewsteriin, jossa vuokrattiin pyörät: tänään pyöräiltäisiin Cape Cod Rail Trail - pyöräreitti, joka seuraisi vanhaa rautatiereittiä. Päivä oli mitä mainioin, auringonpaistetta ja lämpöä riitti, ja pyöräily pitkin ihanan vehreää, puiden ja lampien reunustamaa pyörätietä oli kuin unelmaa. (Paluumatkalla nähtiin kojootti!!)

Pyöräretken päässä poikettiin randomilla viereiselle rannalle, joka olikin ihan uskomaton surffiranta haivaroituksineen. Koska pyörien vuokrauskioski meni aikaisin kiinni, ei valitettavasti ehditty surffailemaan.

Illaksi otettiin motelli Wellfleetistä ja ajettiin kohti niemenkärkeä Provincetowniin, jossa syötiin uskomattoman hyvää ruokaa, nähtiin kaunis auringonlasku ja vedettiin drinksut kuunvalossa rantaterassilla. Cape Cod oli kaikenkaikkiaan ihana, täynnä pikkukyliä ja nättejä taloja.

Keskiviikkona lähdettiin kohti uusia seikkailuja kaato- ja ukkossateessa, ja kuultiin radiosta kuinka vain joitakin maileja oli annettu tornadovaroitus ja ihmisiä kehotetiin pysymään sisätiloissa.



No comments:

Post a Comment