Tuesday 7 July 2015

Tivoli ja tulikärpäsiä Catskillsissä

Keskiviikon oli tarkoitus olla ajopäivä, ja aamun sadekeli vaikuttikin sen suhteen lupaavalta, mutta iltapäiväksi sää selkeni ja päätettiin tehdä pieni maisemakierros Catskills-solan läpi matkalla Buffaloon.
Tie kulki laakson läpi, jota reunustivat jylhät 'vuoret'. Laaksossa oli paljon pieniä kyliä, mm. Woodstock, jonka lähellä Bethelin kylässä pidettiin legenaariset vuoden '69 festarit. Matkan varrella oli myös maailman suurin kaleidoskooppi, joka oli rakennettu viljasiiloon. Sen yhteydessä oli kaleidoskooppimyymälä, joka erityisesti kiinnosti Maidia, mutta olivat sulkeneet juuri kaartaessamme pihaan. Pettymys.

Pysähdyttiin paikalliseen Foinikiaan (Phoenicia) kahville ja saatiinkin Mama's boy Cafessa hyvää mustikkapiirakkaa ja kotitekoista vadelmajääteetä. Tarjolla olisi ollut myös tuubilaskettelua (autonrenkaalla jokea pitkin), mutta päätettiin jatkaa illaksi matkaa.

Matkan jatkuessa oli jo pimeää, mutta Taneli sai idean pysähtyä näköalatasanteelle. Maidi ihmetteli ratkaisua, sillä autosta ei näkynyt muuta kuin pahaenteinen pilvien lomasta kuikuileva kuu. Hetkeä myöhemmin autosta ulos astuessamme koettiin kuitenkin maaginen hetki: rinteessä joka puolella välähteli satoja tulikärpäsiä. Ne olivat kuin herkästi helähteleviä keijuja. Kumpikaan meistä ei ollut nähnyt vastaavaa aiemmin.

Taianomaisesta hetkestä toinnuttuamme jatkoimme matkaa ja bongasimme parin mailin päässä tivolin, johon oli toki pysähdyttävä hetkeksi huvittelemaan.

No comments:

Post a Comment