Monday 13 June 2016

Olympia - pitkän aamun loppu

Lauantai. Heräsimme päivään henkisesti koeteltuina Lakewellin metodistikirkon parkkipaikalta klo 5.45. Olimme sentään olleet autossa yön.

Tankattuamme itsemme läheisellä McDonaldsilla (fail) otimme suuntiman kohti Olympiaa, Washingtonin osavaltion pääkaupunkia. Siellä olisi kuulemma lauantainen Farmers' market, joka Lonely Planetin mukaan oli 'second only to Seattle's Pike Place Market'. Ajattelimme, että tämä lohduttaisi, koska Seattlen autovuokraamojen nostattaman huonon  karman vuoksi olimme pättäneet jättää tuon Starbucksin ja Fraserin kotikaupungin väliin.

Ongelmaksi koitui se, että olimme liian aikaisin liikkeellä (lue: ennen kahdeksaa)! Eihän siinä muu auttanut kuin mennä syömään toinen aamiainen paikalliseen dineriin. Otimme vaatimattomasti vain yhdet pannarit, mutta kokki ei tainnut tykätä tyhjästä tilasta, sillä pannarit olivatkin ruokalautasen kokoiset. (Kuvassa ehkä näkyvä jäätelöpallon muotoinen lisuke ei muuten ole jäätelöä vaan jotain muuta 'maitotuotetta'.)

Koska aikaa oli vieläkin liian vähän, kulutimme sitä hakkaamalla Pac-Mania vanhalla Arcade-laitteella, joka löytyi myös kahvilasta. Kun kello vihdoin alkoi lähennellä kymmentä, ampaisimme markkinoille. Jooh, täytyy kyllä sanoa että Urjalan torikin on tavallisena kesäperjantaina vaikuttavampi näky. Jotain piti kuitenkin ostaa, jotta odottelua saattoi ajatella vaivan arvoiseksi, joten mukaan tarttui kori mansikoita ja vadelmia.

No comments:

Post a Comment