Tuesday 14 June 2016

Portland - the city of roses, food carts and microbreweries

Lauantai sunnuntai. Portland, Oregon. The Beaver state. Puolilta päivin saavuimme kaupunkiin, johon tykästyimme kovasti. Ehkä siksi, että se ei yrittänyt olla mitään. Ja miten voisi ollakaan huono, jos kaupungin päänähtävyydet ovat sen ruokakojut, pyöräily ja pienpanimot (lähde: Lonely Planet)?

Satuttiin vielä sopivasti paikalle samaan aikaan kun Portlandissa oli yksi sen suurimmista vuosittaisista tapahtumista: The Rose Festival. Kaupungissa oli paljon ruusuja ja kukka-asetelmia ja lisäksi paraati ja 'ruusukuningattaren' kruunaus sekä laivaston järjestämiä ilmaisia näytösajoja (en tiedä, miten tämä liittyi itse festivaaliin).

Sattumalta oli lauantai, ja kaupungissa oli myös viikoittainen Saturday Market, joka tällä kertaa oli oikeasti käymisen arvoinen. Kaduilla oli livemusiikkia, ruokakojuja ja taidetta. Silti jostain syystä pisin jono oli Voodoo Donut -nimiseen mestaan, josta sai todella överin näköisiä rinkuloita.

Oregonista opimme muutaman hauskan faktan, kuten että maito on osavaltion 'state beverage', marijuanan viihdekäyttö on laillistettua ja että täällä ei ole arvonlisäveroa. Osasta näistä faktoista olikin meille iloa.

Laatumotellimme sijaitsi Sandy Boulevardilla, ja sen varrella Taneli kävi fiilistelemässä yhdessä musakaupassa. Jostain syystä kadun varrella näkyi myös paljon "tanssi"- ja "alusvaatepaikkoja" oudoissa pikku hökkeleissä, mutta niitä ei kuitenkaan kokeiltu.

Sunnuntaiaamuna lähdettiin reippaasti lenkille Washington Parkiin, jossa olo oli kuin Jurassic Parkin poluilla olisi tallaillut. Puistossa oli myös suuri Rose Garden, jossa oli satoja ruusuja tuoksuteltavaksi. Ja kuinka ollakaan, meidän vierailumme aikana ruusupuistossa oli myös juuri kruunattu ruusukruningatar Grace kuninkaallisine saattueineen. Saattue kokoontui puiston erään lattialaatan ympärille, joka sitten siunattiin jumalaa ylistäen. Her Majesty Grace piti kestohymyn missään vaiheessa hyytymättä varsin koskettavan puheen, jossa hän kiitti kaikkia tuesta ja ilmaisi olevansa kiinnostunut näkemään, kuka hänen paikkansa tulee saamaan. Jätimme hänen korkeutensa sekä hänen hurmaavan pellavahattupromootioseurueensa puistoon ja suuntasimme suihkun kautta kaupungille.

Siellä löydettiin paikallinen Breakside Brewery ja, kuinka ollakaan, oli happy hour, joten saimme kaksi tuopposta paikallista olutta kuudella dollarilla. Maidi totesi, että kyllähän se paikallinen India Golden Ale ihan kelpo tavaraa oli.

No comments:

Post a Comment