Wednesday 8 June 2016

Vancouver by bike

Keskiviikko 8.6. Ensimmäinen kokonainen päivä Vancouverissa. Oltiin eilen menty täällä ihan tavalliseen aikaan nukkumaan (22.30, Suomessa 8.30) ja Maidi oli päättänyt, että tässä vaiheessa jet lag on täysin turha, ja sen voi varsin hyvin skipata. Nousimmekin siis jotenkuten nukutun yön jälkeen reippaasti klo 6.00 ja olimme suihkun jälkeen jo ennen aamukahdeksaa kaupungilla.

Ystävien suositusten perusteella suuntasimme vuokraamaan pyörät läheltä Stanley Parkia. Saimme syklat alle ja suuntasimme kiertämään Stanley Parkia, joka toi mieleemme etäisesti New Yorkin Central Parkin, tosin tämä sijaitsee meren äärellä, ja on luonnonläheisempi. Pysähdyimme ihmettelemään toteemipatsaita, kunnes paikalle pyyhälsi lauma aasialaisia turisteja. Poistuimme nopeasti kiertämään puistoa ja tapasimme Beaver Lakella muun muassa kurjen ja heinäsorsia.

Pakko nostaa hattua Vancouverin kaupungille erinomaisista pyöräteistä! Koko kaupungin halki pääsee helposti pyörällä ja rantaviivaa pitkin pääsee halutessaan koko matkan. Stanley Parkista on valitettavasti vähänlaisesti kuvia, sillä emme jaksaneet jatkuvasti pysädellä kuvaamaan.

Pyöräretkemme jatkui kohti Granville Islandia, joka vaikutti mukavan artsyltä vanhalta teollisuuskeskittymältä, josta löysimme ihanan Public Marketin ja muun muassa kenkäkaupan, josta Maidi osti itselleen uudet Vansit, ja jonne Maidi myös unohti järjestelmäkameransa, jonka kaupan ystävällinen myyjäsetä oli kuitenkin ottanut tiskin taakse talteen, joten sydänkohtauksilta vältyttiin. (Eikös tässä ekassa kaupassa, johon mentiin, muuten ollut sitten heti suomalaisia.)

Maidi osti Public Marketilta lohibagelin ja jo perinteeksi muodostuneen Nutella-krepin, ja Taneli täydensi makunautintoa herkullisella korilla tuoreita hedelmiä ja marjoja. Granville Islandilla oli myös oma panimo, jossa emme kuitenkaan vielä ensi visiitillä pysähtyneet.

Palautettuamme pyörät kävelimme vielä Yale Townin ja hipsterkaupunginosa Gastownin läpi. The North Facen myymälässä meitä palveli iloisesti tsekkiläinen Pavel, joka oli viettänyt Erasmus-vaihtonsa Suomen Lahdessa, Tanelin vanhalla kotikadulla. Hän muisteli meille iloisena Suomen-aikaansa ja lasketteli muutamia suomenkielisiä fraaseja myyntityön ohessa. Maailma osaa yllättää aina pienuudellaan!

Vancouver on kyllä todella ihastuttava paikka ja "kotikatummekin" alkaa jo tuntua ihan leppoisalta.

No comments:

Post a Comment