Sunday 19 June 2016

Sonoma bitch!

Lauantai 18.6. Eilinen päivä oli sateinen, joten ajettiin lähes koko päivä ja saavuttiin vihdoin Kaliforniaan. Löydettiin motelli Williamsin mutkasta, ja aamulla ikkunasta rimpuili riehakas auringonsädekimppu sisään kutsuen meitä uuteen päivään. Aurinkoa!? Ensimmäistä kertaa viikkoon ulkona ei näkynyt sadepilviä ja ajaessamme kohti eteläisempiä viinilaaksoja, loputkin poutapilvet kaikkosivat. Kalifornia sun will never let you down.

Otimme suunnan kohti Sonoma Valleyta, joka oppaamme mukaan oli hieman tunnetumman isoveljensä Napa Valleyn laatuinen, mutta mahdollisesti vähemmän ruuhkainen. Saavuimme ensimmäiseen viinitilaamme Gundlach Bundschuun puoli yhdeltätoista. Matkaväsymys hieman panoi meitä, ja harkittiin jossain vaiheessa jättävämme viinit väliin, mutta päätimme kuitenkin jäädä.

Viinitilalla paistoi lämpimästi aurinko ja lämpöasteitakin oli reippaasti yli 20. Itse tila aukesi vasta yhdeltätoista, joten olimme jälleen liian aikaisin paikalla. Kiertelimme hetken tiluksilla, joilta löytyi lampi ja piknik-alue rauhallisine piknik-pöytineen rinteeltä, jolta näki viinipelloille.

Päätimme ottaa tastingin sijaan pullon houkuttelevan raikasta, kuivaa Tempranillo Rose -viiniä ja sen rinnalle patonkia ja briejuustoa, jota varten saimme mukaan juustoveitsen ja tarjottimen. Piknik-aamiaisemme oli valmis! Ihan hyvä että sai hiukopalaakin, sillä emme olleet vielä ehtineet syödä aamiaista. Viini oli todella hyvää, laadukasta ja raikasta. Siinä oli myös häivähdys kiiviä ja mansikkaa. Istuimme piknik-huovallamme ja Taneli luki Maidille Roald Dahlin novelleja.

Toisella viinitilalla Maidi maisteli viittä eri viiniä ja osti matkatuomisiksi pullon erinomaista sauvignon blancia. Viinitilapäivä oli sen verran premium, etten viitsi kirjoittaa tähän sen tarkemmin illalla löytämästämme motellista...

No comments:

Post a Comment